Fantastival 2012

Theater uit de dikke duim tijdens Fantastival

Voor meer info: www.fantastival.nl

Zondag 16 september stonden we in de Osse binnenstad met een theatersport demonstratie.

De meeste mensen kennen theatersport van de televisie. Programma’s als de Lama’s hebben deze theatervorm bekendheid gegeven. Het komt het er op neer dat spelers een voorstelling maken zonder script. Dat betekent dat elke voorstelling uniek, onvoorspelbaar en altijd spannend( voor de spelers) en lachwekkend( voor het publiek) is. Dit alles in de vorm van spelletjes waarin het publiek een grote rol speelt. Zo ging het er die dag aan toe:

Het Belspel

Het publiek geeft aan met wie deze 4 spelers gaan telefoneren. In dit geval de stichting correlatie, een cactus, een baby en een mensenrechtenkantoor. Om de beurt wordt er gebeld. Na elk belrondje worden stukjes verhaal van de collega-bellers steeds meer gemengd met het eigen verhaal. Het laat zich raden dat na enig heen en weer gebel het gesprek daar eindigt waar de fantasie ophoudt. 

De Freeze-tag

Twee spelers worden door het publiek gevraagd een korte improscène te spelen. Plots klapt iemand uit de kring in zijn handen (of roept ‘Freeze!’), waarop de twee spelers bevriezen en afgetikt worden door een nieuwe speler. Deze neemt de eindhouding over van één van de twee spelers en begint een totaal andere scène, waarvan hier een mooi voorbeeld.

Het moordspel

Er is een moord gepleegd en het publiek geeft aan : Wie is Waar en met welk Wapen vermoord?(WWW) Het is aan de spelers om dit in woord en gebaar duidelijk te maken aan een volgende speler en daarna weer een volgende speler,  enz.  Het moordonderzoek kan verrassende taferelen en onmogelijke uitkomsten opleveren na de derde of vierde ronde.

1 uur voor aanvang

Het team van dankzij de dijken oogt nog steeds ontspannen.

vlnr: Linda, Rik, Robert, Maria, Coby, Robert(de spelleider) en Paul.